Brandvertragend glas

Brandwerend glas

Uit voorraad leverbaar brandvertragend glas, Wij hebben 30 minuten brandvertragend glas op voorraad.
Dit kunnen wij een speciale manier versnijden op de gewenste afmetingen en voorzien het het glas van een stempel en ontvangt iedere klant een certificaat van het geleverde glas. Brand vertragend glas moet aan enorm veel eisen voldoen. Brandvertragendheid in minuten.
Zo zijn er soorten leverbaar van 30, 60, 90 en 120 minuten brand vertragend glas. Daarnaast zijn deze glassoorten allemaal getest en bepaalde soorten kozijnen, hout, staal bijvoorbeeld, beide geven een andere brandvertragendheid aan.
En daarnaast heeft het glas door de testen in bepaalde kozijnen het glas een maximale breedte, maximale hoogte en maximale oppervlakte. Het glas mag hier niet in overschrijden. Brandvertragend glas is een speciaal product. en moet voldoen aan vele eisen.

Montage van brandwerend glas

Ook de montage van het brandwerende glas moet voldoen aan veel gestelde regels. zo moet het glas voorzien van brandvertragend band en brandvertragende kit. Daarnaast is het kozijnen ook van groot belang. 

Stel je voor je monteert een brandvertragende ruit van 90 minuten in een vuren houten kozijn. het glas hout deze tijdsduur vol.
Alleen het vuren houten kozijn is binnen elke minuten verdwenen door het vuur. 

Het totaal plaatje aan glas en montage en materiaal moet kloppen. Pas dan dient het de veiligheid.

Waarom brandwerend glas?

Brandwerend glas word vaak toegepast en is verplicht bij nieuwbouw en bestaande bouw. 
Denk aan vluchtwegen in gebouwen, of kinderdag verblijven, hier is het glas verplicht om de veiligheid te garanderen van mensen en kind. Vanuit de gemeente worden deze eisen vaak opgelegd aan de ondernemers. 
Bij twijfel welk soort er toegepast dient te worden, de brandweer in u omgeving kan u dit schriftelijk tonen. 
Dan weet u altijd mits nodig dat u het juiste glassoort monteert.

Brandwerend glas

Bij het uitkiezen van glazen voor uw bedrijf, zal er niet snel gedacht worden aan brandvertragend glas. Echter, is dit iets waar er zeker wel bij stilgestaan moet worden want normaal glas (floatglas) breekt bij brand al zeer snel. Door het plotselinge temperatuurverschil ontstaan er hoge thermische spanningen, die ervoor zorgen dat het glas kapot breekt. Enkel glas kan bij een temperatuurverschil van 30 tot 40°C al breken. Wanneer er brand uitbreekt zal de temperatuur al binnen 1 minuut veranderen. Brandvertragend glas breekt minder snel, waardoor het langer zal duren voordat een eventuele brand via het gebroken raam kan doorslaan naar een naastgelegen ruimte. De brandvertragende werking kan uiteenlopen van 30 of 60 minuten tot wel 90 minuten! Dit zorgt gegarandeerd voor meer brandveiligheid.

Meer brandveiligheid

Door uw bedrijf of zelfs woning te voorzien van brandvertragend glas wordt de kans op een branduitzaaiing verkleint. Daarnaast wordt de brandveiligheid hierdoor ook vergroot. Omdat brandvertragend glas gemaakt wordt van minimaal twee bladen glas, waar één of meerdere tussenlagen van silicaat tussen zit zal het minder snel breken dan enkel glas. De tussenlaag van silicaat gaat bij brand opschuimen en vormt een schild tegen zowel vlammen als de hitte. Om de brandveiligheid van het bedrijfspand of woning nog meer te garanderen is er nog een andere optie namelijk speciaal gehard glas met een hitte reflecterende coating. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Toepassing brandwerend glas

Wanneer u brandwerend glas wil laten plaatsen, moet er eerst onderzocht worden of dit mogelijk is. Want brandwerend glas mag alleen gebruikt worden als onderdeel van een goedgekeurd brandwerend kozijnsysteem. Dit houdt onder andere in dat het kozijn voor deze toepassing geschikt moet zijn. U kunt dit navragen bij de woningbouw of door ons laten inspecteren. Als het kozijnsysteem niet geschikt is, kan er overwegen worden om een ander kozijnsysteem te plaatsen. Zonder het geschikte kozijnsysteem is het namelijk niet mogelijk om brandwerend glas te plaatsen.

Brandwerend glas

Status

Levering 4-10 werkdagen

Leveringsdatum

Leverbaar

Brandwerend glas bestellen bij AA Glas

Heeft u brandvertragend glas nodig voor uw bedrijf of woning dan bent u bij AA Glas aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij voor elk soort kozijn brandwerend glas maken. Al onze producten zullen op maat gemaakt worden. Hierdoor hanteren wij een levertijd van 4 tot 10 werkdagen afhankelijk van het soort glas dat is besteld. Naast het leveren van brandwerend glas kunt u ons inhuren voor glasherstel. Door onze 24 uur service is het voor ons geen probleem om het glas va uw raam buiten kantoortijden te vervangen.

Specificaties

Glassoort
Glas met tussenlagen van silicaat Hard glas met reflecterende coating
Diktes
7 mm, 11 mm, 12 mm, 13 mm, 16 mm, 17 mm, 21 mm, 25 mm
Bewerkingen
Randen v.v. aluminium band in verband met op schuimende laag 30-60-90 en 120 minuten brandvertragend 45-90-135 minuten rookwerend
Levertijden
Gemiddeld 4 tot 10 werkdagen afhankelijk van de soort
Maximale afmetingen
Alles wordt op maat gemaakt