Gelaagd glas

Gelaagd glas

Wilt u een glazen deur of schuifpui in huis? Dan is het goed om rekening te houden met de eventuele risico’s die het met zich mee brengt. Wanneer het glas door een ongeluk breekt kunnen er scherven en stukken glas loskomen. Ook kan het voorkomen dat het glas breekt waardoor u door het glas valt. Dit kan zorgen voor een ernstig letselschade. Om zulke ongelukken te voorkomen kan er het beste gelaagd glas geplaatst worden in plaats van standaardglas. Gelaagd glas bestaat uit minimaal twee glasbladen met daartussen kunststof folie (meestal een PVB-folie). Deze folie zorgt ervoor dat bij een breuk het glas bij elkaar gehouden wordt, zodat het één geheel blijft en er geen grote opening ontstaat.

Op maat gemaakt gelaagd glas

Bij AA Glas kunt u op maat gemaakt gelaagd glas bestellen voor in – en rondom huis. Het glas is verkrijgbaar vanaf 6 mm tot 50 mm dik en kan op verschillende manieren bewerkt worden. Zo kunnen de randen geslepen worden of er kan een uitsparing of gat erin gemaakt worden. Geef uw wensen door en wij zullen het voor u ontwerpen en plaatsen. Ook wordt het gelaagd glas gecombineerd met isolatieglas, hierdoor zal het extra sterk zijn en eventuele letselschade beperken. 

Voordelen van gelaagd glas

Gelaagd glas valt onder de categorie veiligheidsglas. Veiligheidsglas of veiligheidsbeglazing is de algemene benaming voor glas dat een letsel werend breukgedrag heeft. Bij het breken van standaardglas oftewel enkelglas ontstaan grote, scherpe scherven die je ernstig kunnen verwonden. Veiligheidsglas valt op een andere manier uiteen, waardoor de kans op ernstig letsel een stuk kleiner is. Omdat het gelaagd glas op maat gemaakt wordt, is het mogelijk om deze beglazing overal toe te passen in huis. Daarnaast kan gelaagd glas ook dienen als geluidswerend glas wanneer het wordt geplaatst tussen gevels en scheidingswanden.

Dubbel glas

Status

Levering gemiddeld 5 werkdagen

Leveringsdatum

Leverbaar

Gelaagd glas bestellen bij AA Glas

Bent u geïnteresseerd in gelaagd glas van AA Glas? Dan kunt u heel gemakkelijk een offerte bij ons aanvragen. Wanneer de aanvraag bij ons binnenkomt zullen wij contact met u opnemen. Tijdens het gesprek zullen wij uw wensen en behoeften in kaart brengen en op basis daarvan een voorstel doen. Omdat al onze glazen op maat gemaakt worden, is alles mogelijk. Naast gelaagd glas leveren wij ook beloopbaar, interieur en isolatieglas. Tevens kunnen wij ook uw douchecabine voorzien van op maat gemaakt glas. Kom binnenkort gezellig bij ons langs voor een kop koffie en om alle mogelijkheden te bekijken in onze showroom.

Specificaties

Glassoort
Veiligheidsglas in combinatie met isolatieglas
Diktes
Verkrijgbaar vanaf 6 mm tot 50 mm
Bewerkingen
Randen geslepen – uitsparingen – gaten
Levertijden
Gemiddeld 5 werkdagen
Maximale afmetingen
6000 mm x 3210 mm of niet zwaarder als 1000 KG