Isolatieglas

Flink bezuinigen op stook- en koelingskosten

Minder gestookt, wat goed is voor het  milieu

Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatie van het glas

Dubbelglas of thermopane

Hedendaagse gevelaanzichten zijn veelal voorzien van isolatieglas. In de nieuwbouw maar ook tijdens grote renovatieprojecten wordt verouderd glas vervangen door isolatieglas. Isolatieglas wordt ook wel dubbelglas of thermopane genoemd. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. Door een metalenkader ontstaat er ruimte tussen de twee glasplaten. Deze ruimte tussen de twee glasplaten wordt de “spouw” genoemd. Deze ruimte is gevuld met droge lucht.

HR ++ glas

HR++ beglazing is dubbelglas met een optimale warmte-isolatie. HR++ isoleert beter dan dubbelglas. Dit komt doordat op één zijde van het glas een heel dunne coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal isolerend gas is gevuld. Meestal gaat het om edelgas Argon. De onzichtbare coating op de binnenste glasplaat laat zonnestralen door en weerkaatst de warmte in huis.Het is afhankelijk van de sponning of men kan kiezen voor dubbel glas of HR++. HR staat voor hoog rendement. Hoe meer plusjes hoe beter de isolatie. Als men “gewoon ”dubbel glas vervangt door HR++ bespaart men al gauw 300 m³ gas per jaar.

Dubbel glas

Spoed bestelling

1 werkdag

Levertijden

5 werkdagen

Specificaties

Glassoort
Isoleren glas, geluidswerend glas, zonwerend glas
Diktes
Van 10 mm tot 50 mm
Bewerkingen
Siliconen afdichting, kattenluik, overstek, poly slijpen, sparingen,
Levertijden
24 uur spoedbestelling of 5 werkdagen regulier
Maximale afmetingen
6000 mm x 3210 mm of niet zwaarder als 1000 KG

Veel gestelde vragen

Hebben jullie een showroom?

Jazeker. AA glas heeft de grootste glasshowroom van Nederland. Wij hebben totaal 650M2 volledig ingericht om u als klant beter van dienst te kunnen zijn. Geen verrassingen of iets wel of niet kan, alles kan bekeken worden in onze showroom. douchedeuren, douchewanden, inloop douches, spiegels, glazendeuren, binnendeuren, beloopbaar glas, keuken achterwanden, Ral kleuren, hang en sluitwerk voor glazen deuren en douchedeuren, geluidswerende wanden, schuifdeuren van glas. Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Kom langs en ervaar de mogelijkheden van glas.

Welke dikte glas kan ik gebruiken?

De dikte van het isolatieglas welke je kunt gebruiken is afhankelijk van je kozijnen waar het glas in gemonteerd moet worden. De sponning diepte bepaald in combinatie met de glaslat welke dikte glas je kunt gaan gebruiken.

Waarom HR++ glas?

Hoe meer + hoe beter het glas isoleert, de voordelen zijn dat je minder verlies heb van warmte. Dus bespaard op je energie kosten.

Waarom een gasvulling?

Een gas vulling zorgt voor een betere isolatiewaarde, dit helpt om meer energie te besparen. Verschillende keuzes uit gasvullingen zijn : Standaard is lucht – Argon gasvulling – Krypton Gasvulling of Xenon gasvulling.

Wat is het verschil tussen gewoon isolatie glas en HR++ isolatieglas?

Het verschil zit hem in een coating op het glas en de vulling tussen de twee glasbladen in, deze is dan Argon gevuld. De u waardes die duiden aan hoe goed glas isoleert. Standaard isolatieglas is bijvoorbeeld 2.2 u waarde, en HR++ als altijd minimaal 1.2 u waarde. Hoe lager de u waarde hoe beter de isolatiewaarde.